Praktijk voor osteopathie Veurne
Luc De Prycker, DO
Osteopaat

Lid van De Belgische Vereniging voor Osteopathie (BVO-SBO)
Lid van Professionele Osteopaten

Behandelingen

Eerst start  de osteopaat met een vragenlijst en een grondig onderzoek aan de hand van osteopatische tests.  Dit kan eventueel aangevuld worden met labotests en radiografieën (R.X.,      CT-scan, MNR, …).
De osteopaat behandelt een persoon in zijn geheel en tracht op basis van vorige gegevens de oorzaak van het probleem te achterhalen.

 

Een osteopatische behandeling gebeurt altijd manueel.  De werktuigen van een osteopaat zijn dus zijn handen.
Met verschillende behandelingstechnieken wordt getracht de verschillende structuren vrij te maken en de beweeglijkheid te normaliseren.
De behandelingstechnieken  bestaan niet  alleen  uit manipulaties maar ook uit gewrichtsmobilisaties en weefseltechnieken.  Deze technieken zijn altijd zacht en niet-agressief.
Ook kan de osteopaat raad meegeven i.v.m. leefgewoonten, voedingsadvies, …
Het doel is het lichaam terug in evenwicht te brengen, zodat de eigen geneeskracht van de patiënt daarna zijn werk kan doen.

 

Een halfjaarlijkse of jaarlijkse controle bij de osteopaat is aangewezen om blokkages  en ander bewegingsverlies  vroegtijdig op te sporen en te behandelen.
Om gezond te blijven moet ons lichaam goed onderhouden worden.  Draag er goed zorg voor en wacht niet tot het in panne valt.

Ontwerp: PC Huisdokter